Cégünk saját tesztlaborral rendelkezik
amely egyedülálló a térségben.

portfolio page title image

Axiális & radiális

2013. májusában üzembe helyeztünk 2 korszerű vizsgálóberendezést a kerékmodellek forgó-hajtogató és radiális fárasztóvizsgálatára. Mivel a tesztlabor vizsgálati céllal jött létre, így megkeresésre vállalunk egyedi kerék vizsgálatokat is.  • Radiális fárasztógép

    A gépet arra tervezték, hogy felgumizott felniket teszteljen egy olyan eszközre szerelve, ami szimulálja a gépjármű kerékagyát, és azt terhelje a dob által, amit egy elektromotor hajt meg. „N” számú kör megtétele után a keréken nem jelentkezhetnek repedések vagy maradandó deformációk, amitől annak használhatósága megszűnik.

  • Kanyarstabilitási Fárasztási célgép

    Laboratóriumi gép, amely forgatónyomaték-vizsgálatot hajt végre haszongépjármű-felniken. A felnit befogják a gépbe, majd az agyra forgatónyomatékot alkalmaznak különböző fokozatos mértékben.

  • Kézi szivárgásvizsgáló

    A tesztkészüléket egy függőleges szánkó alkotja, amely befogja a pántot a hegesztési varrat területén - létrehozva egy külső és egy belső kamrát. A külső kamra megtelik levegővel a vizsgálati nyomás értékén, míg a belső kamrában egy speciális nyomásátalakító érzékeli a lehetséges szivárgásokat. A két kamra záródását speciális alátámasztókra szerelt különleges tömítések biztosítják.