Pályázatok

Közúti acél felnik gyártása kamionhoz és pótkocsikhoz.

Sajtóközlemény letöltése
Szakrefensi jelentés

Kedvezményezett neve: Ples Járműalkatrészgyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.

Projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a pántprofilozó hajtásrendszerének beszerzésével
Projektazonosító: GINOP-1.2.2-15-2015-01232
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Támogatási összeg: 32 589 018 Ft
Támogatási mérték: 60%
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2016.07.19.

Projekt tartalma:

A PLES Zrt. főtevékenységeként acélkerekek gyártásával foglalkozik, a termelés a vállalkozás borsodnádasdi fióktelepén (3672 Borsodnádasd, Volny J. út 1. hrsz.: 989/1 és hrsz.: 963/6) valósul meg.
A projekt keretében megvalósult kapacitásbővítő beruházásnak köszönhetően a pántprofilírozó gépünk jelenlegi hidraulikus meghajtása lecserélésre került egy korszerű szervo hajtásrendszerre.
Mivel a jelenlegi hidraulikus hajtásra optimalizált vezérlésünk nem volt képes az új hajtás vezérlésére, ezért egy korszerű vezérlés beszerzése is megtörtént a megvalósítás során.
Az általunk választott korszerű hajtás és a hozzá kapcsolódó vezérlés a szérianagyságtól függetlenül is lehetővé teszi az optimális gyártást.
A kapacitásbővítés érdekében a következő rendszer került beszerzésre: AC szervo hajtásrendszer (része volt a vezérlés is)
A rendszer beszerzésével optimalizálni tudtuk a gyártott mennyiséget és jelentős energiát takarítunk meg. A gyártás felfutási ideje szinte töredéke lett az új hidraulikus hajtásnak a korábbi hajtáshoz képest, így a munkaidő kihasználtságot is jelentősen tudtuk növelni a beszerzésével.
A projekt hozzájárult ahhoz, hogy meglévő létesítményünk kapacitását növelni tudjuk.
A bemutatott rendszer beüzemelése megtörtént, a projekt sikeresen megvalósult.

 

Kedvezményezett neve: Ples Járműalkatrészgyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.

Projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a Ples Zrt-nél
Projektazonosító: GINOP-1.2.1-14-2014-00080
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Támogatási összeg: 100 millió Ft
Támogatási mérték: 41,67%
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2016.06.03.

Projekt tartalma:

A PLES Zrt. főtevékenységeként acélkerekek gyártásával foglalkozik, a termelés a vállalkozás borsodnádasdi fióktelepén (3672 Borsodnádasd, Volny J. út 1. hrsz.: 989/1 és hrsz.: 963/6) valósul meg.
A projekt keretében megvalósult kapacitásbővítő beruházás a legyártható egyrészes acélkerekek mennyiségét tudta növelni, amely a vállalkozás export árbevételének növekedését eredményezi.
A kapacitás növelésével a termelésünk egyenletes és kiszámítható lett, a gyártósorainkat tervezetten tudjuk karbantartani.
Vevőinket rugalmasan tudjuk kiszolgálni, nincs szükség a szállítási határidők kitolására. A készleteink forgási sebessége csökkent.
A projekt keretében a következő tételek kerültek beszerzésre:
Tompahegesztő robotizálása
Az új robotkar alkalmazásával egyszerre két pántot tudunk mozgatni, ezzel a ciklusidő csökkent, az új vezérlés lehetővé tette a munkafolyamat, elvételi hely, illetve varrat faragás helyének optimalizálását, ezen feladatok elvégzése is a ciklusidő csökkentését eredményezte.
Új készre hegesztő egység
Ezzel a berendezéssel a kisszériás felnik hegesztését gyors átállással tudjuk hegeszteni. Az új berendezés automatikus kiszolgálása lehetővé teszi a műszakonkénti 150-180 db felni készre hegesztését ezzel biztosítva a 450 db/ műszakos elvárt kapacitást.
Festő rendszer robotos bővítése
Itt az elvárt 450 db/ műszakos elvárást úgy tudtuk elérni, hogy integráltunk egy második festő robotot és a hozzá tartozó vezérlést, az ehhez tartozó pálya módosítási és festés technológiai rendszerek fejlesztésével és módosításával egyidejűleg.
A bemutatott eszközök beüzemelése sikeresen megtörtént, a projekt sikeresen megvalósult.